Bebeğim 3 Haftalık: Büyüme Atakları Başlıyor

Birlikte geçireceğiniz üçüncü hafta başladı! Artık hayatınızı bebeğiniz olmadan düşünmeniz imkânsız. O dünyaya geldiğinden beri ne kadar da çok şey öğrendiniz, adeta birlikte büyüyorsunuz. Yeni bir haftaya ve yeni gelişmelere hoş geldiniz diyerek hemen konuya giriyoruz.

Bebeğim 3 Haftalık: Büyüme Atakları Başlıyor Görseli 2

Bebeğiniz doğum kilosuna yeniden ulaştı ve sık sık süt istiyor. Üçüncü haftada büyüme ataklarından birini yaşayarak birdenbire yeni doğan kıyafetlerine sığmayabilir. Artık 0-3 yaş arası kıyafetlere geçme zamanı geldi. Ayrıca bebeğinizin boyu uzamasa bile vücut pozisyonu değişebilir ve daha uzun bir görüntüye sahip olabilir.

Geceleri artık biraz daha uzun uyuyabildiğiniz için uyku disiplini oluşturmak yönünde bir adım atmak isteyebilirsiniz ancak bunun için hala biraz erken. Onun yerine artık alışmış olduğunuz emzirme ve bez değiştirme rutinlerini akşam saatlerinde loş bir ortamda yaparsanız, bebeğinize akşamın sessiz ve sıkıcı olduğunu düşündürerek, uyku saatlerinin doğal yöntemlerle belirlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizin dikkati de gelişmekte: artık yüzünüzü tanıyor, ağız ve gözlerinizi takip edebiliyor. Bu yüzden emzirme zamanı, onunla iletişime geçmeniz için harika bir zaman. Ayrıca bebeğinizin işitme kabiliyetini de şimdi test ettirebilirsiniz. Eğer hastanede doğum yaptıysanız bebeğinize muhtemelen işitme testi yapılmıştır ancak yapılmadıysa süreci uzatmamalı ve bir aydan önce testi yaptırmalısınız.

Bebeğim 3 Haftalık: Büyüme Atakları Başlıyor Görseli 3

 

Bebeğimin kafasındaki kabuklanmalardan korkmalı mıyım?

Bebeğinize baktığınızda hiç olmadığı kadar güzel olduğunu mu görüyorsunuz, yoksa hala biraz komik mi görünüyor? Kafasında kabuklanma ve deri dökülmesi ya da cildinde bebek aknesi olabilir. Banyoda bebeğinizin kafasına bebek şampuanıyla veya banyo sonrası bebek yağıyla çok yumuşak ve hafif bir şekilde masaj yapmanız ona iyi gelecektir. Masaj sırasında tahrişe sebep olmamak için oldukça nazik davranmalısınız. Bu dönemde, ona minnoş bir şapka takarak hem tarzını hem de kafasını korumasını sağlayabilirsiniz.

Bebeğim emdikten sonra huzursuzlanıyor. Neden?

Bebeğinizin kulakları konusunda endişeli değilseniz bile, muhtemelen midesi konusunda endişelisinizdir. Tüm bebekler beslenme sonrasında huzursuz görünebilir. Bunun sebebi çoğu zaman gazdır. Bazı anneler karın masajının veya bebeğin bacaklarını bisiklet gibi döndürmenin bebeklerinin gazının çıkmasına yardımcı olduğunu söylerken bazıları ise mama markası değiştirmek ya da annenin kendi diyetini değiştirmesi gibi yöntemlere başvurur. Siz ve bebeğiniz için en doğrusunu yaşayarak göreceksiniz fakat kesin sonuç, zamanla bebeğinizin sindirim sisteminin gelişmesi ile gelecek.

Keşke gazı çıkan her bebek ağlamayı bıraksa… Üçüncü haftada bebeğinizin ağlamasını durduramadığınızı, neden bu kadar ağladığını anlamadığınızı ve ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi hissedebilirsiniz. Nedir bu bebeğinizin ağlamakla olan ayrılmaz bağı? Her annenin bu probleme iyi geldiğini söylediği bir taktik vardır. Siz de deneme yanılma yöntemiyle kendi taktiğinizi bulmaya çalışabilirsiniz. Bakarsınız şansınız yaver gider.